28 augustus 2018

'kijkje in de keuken' van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd

Logo IGJ

 

 

 

 

Beste AIOS en ANIOS,

Altijd al willen weten hoe het er bij de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd aan toe gaat? Dit jaar organiseert de IGJ wederom een dag om jullie de mogelijkheid te geven een 'kijkje in de keuken' van de inspectie te nemen.

We willen jullie door de ogen van de inspectie naar kwaliteit van zorg laten kijken. Welke waarden voegt de inspectie toe? Vanuit welke perspectieven kijkt een inspecteur naar de dagelijkse praktijk van de zorgverlening? Denk daarbij aan de wijze waarop zorgverleners leren van incidenten, wat de inspectie doet met meldingen van mogelijke calamiteiten en de rol die de inspectie speelt in het continu verbeteren van de kwaliteit van zorg. Uiteraard gaan we nader in op de thema’s cultuur en persoonlijk functioneren. Wat kan en doet de inspectie om de cultuur, het gedrag van professionals en bestuurders voor het voetlicht te brengen. Immers kwaliteitssystemen kunnen op orde zijn en toch kan het werkklimaat niet deugen.

Dit doen we op een interactieve manier waarin we gezamenlijk aan de slag gaan met casuïstiek om zo de spanningsvelden vanuit verschillende kanten te belichten. Samen met een aantal inspecteurs en medisch specialisten die allen betrokken zijn bij het opleidingsklimaat en kwaliteit van zorg krijgt het programma een prachtige waaier van perspectieven. Durf het aan om met andere ogen naar de zorg te kijken, naar jouw rol en die van de inspectie. Samen kunnen we de kwaliteit van zorg en het noodzakelijke werk- en leerklimaat weer een stukje verbeteren.

Het exacte programma volgt snel, maar de aanmelding is al open!

De dag vindt plaats op dinsdag 28 augustus 2018, van 09.00-17.00 in Media Plaza (Beatrix gebouw Jaarbeurs) in Utrecht. Wil je er bij zijn, stuur dan een mail naar Daisy Wallenburg, d.wallenburg@igj.nl met daarbij kort een motivatie en waar je werkzaam bent.

Meld je aan voor 1 juli 2018. Omdat er maar een beperkt aantal plaatsen zijn zullen we voor 15 juli 2018 laten weten of je kunt deelnemen aan deze dag.

We kijken uit naar je komst.

Hartelijke groet,

 

Namens de organisatie,
Ronnie van Diemen
Inspecteur-generaal Gezondheidszorg en Jeugd