28 maart 2019

Symposium nascholing oncologie: 'Upper GI & HPB oncology'

Uitnodiging

Het Oncologiecentrum Maastricht UMC+ is onderdeel van het Oncologisch Netwerk Zuidoost-Nederland (kortweg OncoZON). Een professioneel netwerk van instellingen die de handen ineen hebben geslagen om in deze regio de best mogelijke zorg op het gebied van kanker te bieden.

Ook in 2019 organiseert het Oncologiecentrum Maastricht UMC+ een symposiumcyclus met als doel om naast het behandelen van kanker ook kennis en ervaringen te delen met professionals.

Deze avond gaan we dieper in op recente ontwikkelingen in de behandeling van het maag- en pancreascarcinoom. Wat betreft het maagcarcinoom komen naast ontwikkelingen op chirurgisch vlak ook belangrijke veranderingen in de perioperatieve therapie aan bod. Zo zal er o.a. nader in gegaan worden op perioperatieve systeemtherapie en neo-adjuvante chemoradiatie aan de hand van de Nederlandse CRITICS studies.

Wat betreft het pancreascarcinoom wordt u geïnformeerd over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van de minimaal invasieve chirurgische operatie technieken en ervaringen van een recent werkbezoek aan Shanghai . We geven een update over de chemotherapeutische behandeling van patiënten met pancreascarcinoom en er zal met name ingaan worden op de recente resultaten van de Nederlandse neo-adjuvante radiochemotherapie studie PREOPANC 1 en de recente goede resultaten van adjuvante FOLFIRINOX. Verder een update over de techniek om tumor organoïden te maken en de potentiële rol van deze organoïden in het personaliseren van chemotherapie.

Hierbij nodigen wij u van harte uit om deel te nemen aan dit multidisciplinair symposium.

Met vriendelijke groet,

Oncologie Symposiumcommissie MUMC+
Prof. dr. Anne-Marie Dingemans Prof. dr. Steven Olde Damink
Dr. Roy Lalisang Céline Gillissen Dr. Maaike Berbée

Avondprogramma zie bijlage

Inschrijven via: https://oncologie.mumc.nl/actueel/agenda