Een verpleegkundige vervolgopleiding in combinatie met een verkorte hbo-v

Binnenkort is het voor MBO-verpleegkundigen mogelijk om de deeltijd bacheloropleiding hbo-v verkort te volgen (via Avans+) in combinatie met een verpleegkundige vervolgopleiding (bij een UMC-zorgopleider). Deze combinatie brengt een aantal voordelen met zich mee:

  • Flexibel opleiden draagt bij aan verkorting van de opleidingstijd en duurzame inzetbaarheid;
  • Het levert gekwalificeerde en gemotiveerde zorgprofessionals op, die streven naar kwalitatieve, tijdige en passende zorg binnen de specialistische zorgafdelingen;
  • Vernieuwende opleidingstrajecten volledig afgestemd op de organisatie en medewerkers; 

Gedurende dit combinatie traject dien je minimaal 24 uur per week werkzaam te zijn op een CZO-erkende praktijkleerplaats binnen een eerste- of tweedelijns zorgorganisatie of -instelling. Deze werkplek stelt je in staat om de kennis en vaardigheden die je tijdens de opleiding verwerft direct in de praktijk toe te passen. De HBO-V wordt aangeboden op verschillende locaties in het land, evenals online, in samenwerking met UMC-zorgopleiders die de VVO-programma's aanbieden.

Verpleegkundige Vervolgopleidingen blijven gelijk en veranderen niet door de mogelijke combinatie. Het is belangrijk op te merken dat niet alle CZO-opleidingen geschikt zijn voor deze combinatie van de verkorte hbo-v opleiding en specialisatie. Je kunt de specifieke opleidingen die hiervoor in aanmerking hier vinden onder programma.

Na succesvolle afronding van de verkorte hbo-v opleiding ontvang je het getuigschrift Bachelor of Nursing. Bovendien heb je de bevoegdheid om de graad 'Bachelor of Science in Nursing' (BN) te voeren. Het behalen van je CZO-diploma is een voorwaarde voor het afronden van de verkorte hbo-v opleiding, vanwege de combinatie met de specialisatie. Het is dus noodzakelijk om eerst je CZO-diploma te behalen voordat je de verkorte hbo-v opleiding kunt voltooien.

Het resultaat van de hbo-verpleegkunde opleiding met specialisatie is dat je je ontwikkelt tot een veelzijdige professional die op hoogkwalitatief niveau actuele kennis kan toepassen binnen een breed scala aan zorgcontexten.

Sluit de enquête