Nieuwe pilot voor HBO-V studenten!

Onlangs zijn we gestart met een nieuwe pilot voor HBO-V studenten van Zuyd Hogeschool: al tijdens je opleiding ‘proeven’ aan het vak van gespecialiseerd verpleegkundige. Een mooie kans om je horizon te verbreden. Met veel enthousiasme delen we de laatste ontwikkelingen.

Team HBO-V pilot
De initiatiefnemers vanuit de Academie: Ellen de Wolde, Bea van Asselt en Mark van IJsselstein

Een aantal HBO-V studenten is het laatste jaar van hun opleiding werkzaam op een gespecialiseerde afdeling binnen het cluster acuut of het cluster moeder en kind. In dit geval op de AOA, Medium Care Neurologie en Obstetrie afdeling. Tijdens de pilot mogen de verpleegkundigen in opleiding bovenop het reguliere HBO-V programma als extra stimulans delen van het onderwijsprogramma van het Verpleegkundig Vervolgonderwijs (VVO) volgen. En zo al in een vroeg stadium kennismaken met de specialisatie van het cluster acuut of moeder en kind. Een mooie kans om je interesses te ontdekken en de doorstroom naar verdere specialisering een boost te geven.

Karlijn

Verpleegkundige Karlijn Beckers, HBO-verpleegkundestudent vertelt:

"Tijdens mijn HBO-V opleiding volg ik gelijktijdig vervolgonderwijs binnen het specialisme obstetrie, waardoor ik de, voor mij nog onbekende, kennis direct op de afdeling kan toepassen. Deze pilot is voor mij een succes!"

Een speciaal team van de MUMC+ Academie staat voor de studenten klaar. Dit team bestaat uit een ervaren loopbaancoach en enthousiaste opleidingscoördinatoren van het verpleegkundige vervolgonderwijs en het beroepsonderwijs. Samen zorgen zij voor de professionele begeleiding tijdens het ontwikkeltraject naar verpleegkundig specialist. Heb je een vraag of wil je meer weten over de pilot? Neem gerust contact op via ellen.de.wolde@mumc.nl.

De toekomst van de verpleegkundige begint hier!

Sluit de enquête