Opleiding Deskundige Infectiepreventie nu ook in Maastricht

Vergrootglas bacillen

We zijn van start! Vanaf maart 2023 wordt de CZO-erkende opleiding tot deskundige infectiepreventie aangeboden door de Maastricht UMC+ Academie in samenwerking met het UMCG/WIOO in Groningen. Tot voor kort werd deze opleiding alleen in Utrecht en Groningen aangeboden, nu ook (deels) in Maastricht.  

Yvonne Nijsen is deskundige infectiepreventie en als opleidingscoördinator betrokken bij de opleiding Deskundige Infectiepreventie. Zij weet als geen ander dat als deskundige infectiepreventie geen dag hetzelfde is. “Het is een breed beroep. Je houdt je bezig met preventie, opsporing en bestrijding van infecties. Je werkt daarbij samen met alle geledingen in de gezondheidszorg. Sommige dagen ben je de vraagbaak voor alle binnenkomende telefoontjes over infectiepreventie, andere dagen ben je bijvoorbeeld bezig met beleidsvoorstellen voor instellingen.”

De opleiding (bestaande uit zes EPA's) duurt twee jaar en is bedoeld voor professionals die werken in ziekenhuizen, VVT-instellingen en GGD’s. Denk aan HBO-verpleegkundigen, analisten, gezondheidswetenschappers, biomedische wetenschappers, diëtisten, etc. Je leert microbiologische kennis en verpleegkundige kennis combineren met andere kwaliteiten zoals samenwerking en communicatie. Tijdens de opleiding heb je twee dagen per maand les in het Maastricht UMC+ en één online lesdag. De rest van de tijd werk je in de praktijk binnen je eigen instelling. Ben je geïnteresseerd, kijk dan voor extra informatie op deze website.

Om je te kunnen inschrijven voor deze opleiding moet je eerst een aanstelling hebben bij een ziekenhuis, GGD of VVT-instelling. Kijk op de verschillende vacaturesites voor de vacature Deskundige infectiepreventie in opleiding en solliciteer. Vervolgens kun je je inschrijven via de website van UMCG Groningen (je kunt kiezen voor standplaats Maastricht).

In maart 2024 start de volgende groep cursisten. Ben jij erbij?

Sluit de enquête