Om deze website te kunnen gebruiken dient u Javascript in te schakelen.

Nieuws

Tips en inloopbijeenkomsten voor AIOS

In de huidige tijd kan het heel goed zo zijn dat je gevraagd wordt om taken uit te voeren buiten je comfort zone, buiten je eigen specialisme en buiten het doel van je opleiding.
Als AAV, met steun van de COC, willen wij blijven staan voor het waarborgen van de veiligheid van de AIOS op de werkvloer.

In de huidige tijd kan het heel goed zo zijn dat je gevraagd wordt om taken uit te voeren buiten je comfort zone, buiten je eigen specialisme en buiten het doel van je opleiding.

Als AAV, met steun van de COC, willen wij blijven staan voor het waarborgen van de veiligheid van de AIOS op de werkvloer. Kom je komende tijd in een onveilige situatie terecht, voel je je niet bekwaam in je (nieuwe) taak of is er bijvoorbeeld te weinig supervisie, ga hierover dan in gesprek met je opleider. Bij problemen of vragen zijn wij als AAV en als vertrouwenspersoon altijd bereikbaar om hierover te overleggen.

Je kunt ons met deze specifieke vragen het beste bereiken via:
Marjolein.ketels@mumc.nl    (bestuurslid AAV, portefeuille onderwijs & opleidingen)
Kim.vande.kant@mumc.nl    (vertrouwenspersoon AIOS)

Daarnaast willen we jullie graag nog wijzen op de mogelijkheid van psychosociale ondersteuning voor medewerkers. Bel naar (043 38)75900. Achter dit telefoonnummer zit een team van collega’s van de afdelingen Psychiatrie, Medische Psychologie, Medisch Maatschappelijk Werk, Dienst Geestelijke Verzorging, het BOT team en ARBO. Zij staan voor je klaar! Het team is bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 8.30 en 17.00 uur en in het weekend van 10.00 tot 14.00 uur.

Behulpzame tips bij het omgaan met Covid kan je vinden in de bijlage opgesteld door Defensie.
Tevens verwijzen we naar het webinar van Defensie dat écht goed gewaardeerd wordt.
De link is: https://www.onlineseminar.nl/ministerievandefensie/archive

Hier willen we in elk geval wijzen op drie zaken:

  • Stress is een normale reactie in een abnormale wereld. Dus het is logisch wanneer mensen zorgen hebben, angstig zijn etc.
  • Voor ieder is het belangrijk voorbeeldgedrag te zien. Met andere woorden o.a. goede zelfzorg, het gesprek aangaan, elkaar complimenteren.
  • Spreek écht letterlijk met elkaar af in buddy-koppels op elkaar te letten: ‘ik let op jou en jij let op mij’. De ervaring is dat mensen wel signalen van ‘teveel’ oppikken bij de ander maar niet bij zichzelf. Dan is het goed wanneer de ander je even naar de hulplijnen stuurt (als je daar even zelf geen tijd voor kan maken of om welke andere reden dan ook) of al gewoon zegt: je moet even eten!

Er zijn inloopbijeenkomsten georganiseerd door Merel Klaassens (kinderarts) en Juliette Oomes (coach/ intervisiebegeleider aois) op:
- Elke dinsdag van 10.00-11.00 uur
- Elke donderdag van 13.00-14.00 uur
Locatie: Greepzaal

Van harte welkom!

Vriendelijke groet,

Juliette Oomes en Merel Klaassens

Sluit de enquête