15 november 2016

Volledige reanimatie-certificering voor Simulatiecentrum

Onlangs is het Simulatiecentrum gecertificeerd voor het geven  van reanimatietrainingen van neonaten en kinderen door de European Resuscitation Council (ofwel de NLS/EPLS-certificering ).  Daarmee is het MUMC+ het enige instituut in Nederland dat alle gespecialiseerde reanimatie-erkenningen – van neonaten en kinderen tot volwassenen – behaald heeft en trainingen daarvoor mag verzorgen.

Reanimatiecoördinator Ger Dautzenberg  en intensivist en hoofd van het Simulatiecentrum dr. Uli Strauch zijn zeer verheugd over de erkenning van de European Resuscitation Council. Uli Strauch: “Ons ziekenhuis voert een zeer strikt reanimatiebeleid. We hanteren de hoogste standaard wat inhoudt dat alle zorgprofessionals minimaal de basis-reanimatietraining moeten hebben gevolgd ofwel NNR-gecertificeerd moeten zijn. En daarnaast, afhankelijk van hun specialisatie, een of meerdere gespecialiseerde reanimatietrainingen moeten volgen. Verder werkt iedereen volgens de dezelfde reanimatieprotocollen ongeacht de afdeling waar men werkt. Dat maakt de zorg veilig.”

Ger Dautzenberg: “Voor een gedeelte van die gespecialiseerde reanimatietrainingen, moesten collega’s extern een reanimatietraining volgen, vaak in het noorden van het land. Nu we gecertifieerd zijn voor alle reanimatietrainingen  kunnen we alle trainingen in eigen huis verzorgen. Dat betekent een aanzienlijke vermindering van de kosten en de reistijd.”

Kijk voor meer informatie over de reanimatietrainingen op https://academie.mumc.nl/reanimatie-onderwijs.

Lees ook meer over het Simulatiecentrum is het najaarsnummer van Gezond Idee magazine: http://www.emagcloud.com/mumc/Gezond_idee_nr_3_2016/index.html#/18/