Medische Vervolgopleidingen

Arts assistent in opleiding worden?

Gaan voor een baan als medisch specialist
Na afronding van je geneeskundestudie (bachelor en master) ben je basisarts. Je kunt je dan verder specialiseren in een bepaald vakgebied, zoals kindergeneeskunde of chirurgie. Afhankelijk van het specialisme duurt een vervolgopleiding circa zes jaar.

Wie medisch specialist wil worden, kan solliciteren naar een plek als AIOS (arts in opleiding tot specialist). Je leert het vak in de praktijk onder supervisie van een specialist. Het is moeilijk een opleidingsplaats te bemachtigen; ze zijn dun gezaaid en de concurrentie is groot. Veel basisartsen worden daarom ANIOS (arts niet in opleiding tot specialist).

Medische specialismen (RGS-KNMG-erkend)
De verschillende specialistische opleidingen binnen het Maastricht UMC+ zijn:

Medisch ondersteunende specialismen
De volgende medisch ondersteunende specialismen in het Maastricht UMC+ hebben een erkende opleiding:

Hoe gaat het verder als AIOS?
Als je bent aangenomen als AIOS maak je tijdens de introductiedag, met specifieke onderdelen voor AIOS, kennis met het Maastricht UMC+. Ook ontvang je een introductiebrochure, je inloggegevens, smartcard en natuurlijk een aantal witte jassen. Verder maak je kennis met de arts-assistenten vereniging AAV-MUMC+. De echte opleiding krijg je van de specialisten en je collega-AIOS/ANIOS in de vakgroep. Daar kun je ook terecht met vakinhoudelijke vragen.

Op zoek naar antwoorden? Vraag het de Academie Medische Vervolgopleidingen!
Je kunt bij ons terecht met algemene opleidingsvragen. Verder zorgen we voor een optimaal opleidingsklimaat door alle AIOS en hun opleiders organisatorisch en logistiek te ondersteunen.

Met vragen kun je terecht bij:
Academie Medische Vervolgopleidingen
Bezoekadres: Oxfordgebouw, niveau 2, kamer 2.R1.001
T 043 387 7577 / E danny.bransbrabant@mumc.nl

Zo word je wegwijs!
Om je te helpen een goeie dokter te worden, hebben wij alle belangrijke informatie samengevoegd in het welkomstmagazine ‘Wegwijs’ speciaal voor AIOS en ANIOS in het Maastricht UMC+.
     
Pak je eerste certificaat als arts-assistent!
Op www.aiosintroductie.nl vindt je een gratis e-learning module voor nieuwe arts-assistenten. Als je deze training voltooid, heb je het eerste certificaat al verdiend.