Verpleegkundige opleidingen

MBO opleidingen

Gaan voor een baan als MBO-verpleegkundige
Een MBO verpleegkundige opleiding is een opleiding voor het uitvoeren van verpleegkundige taken. Daaronder vallen basiszorg (zoals de persoonlijke verzorging: wassen, aankleden en verschonen), maar ook wondverzorging. Andere belangrijke taken zijn observatie en rapportage. Je werkt in teamverband met andere deskundigen zoals artsen of ziekenverzorgers.

Mbo-verpleegkundige kun je worden via twee leerwegen:

  • MBO V BOL- dagopleiding
  • MBO V combinatie BOL-BBL opleiding

De Maastricht UMC+ Academie biedt verpleegkundig onderwijs en stages  in samenwerking met ROC Leeuwenborgh.

Tijdens de stage word je begeleid door verpleegkundigen, werkbegeleiders en praktijkdocenten. Werkbegeleiders zorgen voor de praktische begeleiding bij het uitvoeren van activiteiten op de afdeling, ook in het kader van je schoolopdrachten. De praktijkdocent begeleidt en bewaakt het leerproces. Aan iedere verpleegafdeling is een vaste praktijkdocent gekoppeld.

Oefenen doe je in het Skillslab
Voor het oefenen van verpleegtechnische vaardigheden beschikt het Maastricht UMC+ over een goed uitgerust skillslab. Dit is een leer- en oefenplaats waar je in een nagebootste situatie verpleegtechnische vaardigheden kunt oefenen, zoals reanimeren of bloed prikken. Zo kun je je vaardigheden onderhouden, actualiseren en uitbreiden.

Meer weten of solliciteren?  
Zoals iedereen wel weet zijn er veel maatschappelijke veranderingen op het gebied van de zorg. Daarom wordt de opleiding verpleegkunde ook aangepast zodat er straks weer een toekomstbestendige opleiding kan starten. De vernieuwde opleiding start in september 2016.

Er zijn daarom dit jaar geen vacatures voor de opleiding in het ziekenhuis. Voor meer informatie over de MBO opleiding verpleegkundige niveau 4 kun je contact opnemen met het ROC Leeuwenborgh.
Binnenkort vind je hier weer actuele informatie over de MBO opleiding verpleegkunde in het MUMC+.                                                                                  

Voor informatie over stages in het ziekenhuis kun je contact opnemen met het secretariaat van de Academie Zorgopleidingen:T 043-387 2100 (keuze 1) of E academie.zorgopleidingen@mumc.nl.