+ Spitsuur, werkdruk en perfectionisme, veeleisendheid eist zijn tol bij de jonge medisch specialist
Hoe het MUMC+ zijn medewerkers uit het rood wil houden

Een hoge werkdruk in het spitsuur van je leven, gecombineerd met perfectionisme en een afhankelijkheidsrelatie. Het blijkt een gevaarlijke cocktail voor burn-out
bij met name jonge medisch specialisten. Met een breed pakket aan maatregelen vergroot het Maastrichtse universitair medisch centrum de weerbaarheid en veerkracht van startende medici; met vertrouwen als belangrijke pijler. Klik hier voor de rest van het artikel.

+ Webinar Veerkracht voor de Zorgverlener in Covid 19

Afgelopen maanden hebben zorgverleners het beste van zichzelf moeten geven, en zich moeten aanpassen aan onverwachte en wisselende omstandigheden. Een crisis al deze is voor ieder van ons ongekend, en heeft een impact op ons welzijn. Als zorgverlener stond je misschien midden in de vuurlinie, werkte je door vanuit je passie, maar was er weinig tijd voor herstel. Hoe geef je als zorgverlener het beste aan je patiënten en draag je toch zorg voor jezelf?

In deze webinar legt Dr. Nele Lenaers uit wat veerkracht is en krijg je concrete tips om je eigen veerkracht te versterken. Bekijk de webinar via deze link.

+ Uit balans raken is menselijk, iedereen overkomt wel eens wat.

Ook voor arts-assistenten geldt dat niets menselijks hen vreemd is. Dat zij net als ieder ander te maken kunnen krijgen met werkdruk, stress en zelfs burn-outs, is op zich dus niet zo verbazingwekkend. Maar als uit internationale en landelijke publicaties en uit het medewerkersonderzoek van het Maastricht UMC+ blijkt dat inzetbaarheid, uitval en burn-out een groot probleem vormen onder arts-assistenten en junior specialisten, is het tijd voor actie. Lees meer hierover in het onderstaande artikel door Kim van de Kant en Juliette Oomes. uit_balans_raken_is_menselijk.pdf

 

Sluit de enquête