Om deze website te kunnen gebruiken dient u Javascript in te schakelen.

Nienke Zwakman

 Nienke Zwakman:

“Ik voel me weer als een vis in het water”

Vanwege haar opleiding verhuisde Nienke Zwakman, derdejaars aios Gynaecologie, ruim twee jaar geleden van Breda naar Maastricht. “Achteraf best lastig”, blikt ze terug. “De start van de opleiding, een nieuw ziekenhuis. Ik heb weliswaar in Maastricht gestudeerd, maar moest hier toch weer opnieuw beginnen. Dan heb je even tijd nodig om opnieuw de balans te vinden.”

In de nieuwe situatie was het even zoeken voor Nienke. “Met anderhalf jaar ervaring in een groot perifeer ziekenhuis, had ik al behoorlijk wat kennis op zak, maar ik moest  opnieuw mijn plek vinden in de kliniek. Ik had de lat voor de opleiding hoog gelegd, verwachtte goede resultaten van mezelf en met werk-privé balans die nog aandacht nodig had, merkte ik dat ik een zetje nodig had. Mijn opleider wees mij op de mogelijkheid van coaching. Ik heb graag van die mogelijkheid gebruik gemaakt en me aangemeld bij het coaching loket van de Maastricht UMC+ Academie.”

Een buitenstaander

Na een intakegesprek met Lou Steens volgde de kennismaking met een externe coach. “We hadden meteen een klik. Tijdens ons eerste gesprek hebben we het gehad over alles waar ik in het afgelopen jaar tegenaan gelopen was. Het is fijn dat te bespreken met een buitenstaander, iemand die ver genoeg van de opleiding af stond, maar toch het reilen en zeilen in de kliniek kent. Daarnaast was het prettig te merken dat het heel menselijk is om af en toe tegen iets aan te lopen en daar op een constructieve wijze mee aan de slag te gaan.”

Denkpatronen doorbreken

Nienke: “Mijn coach heeft mij geleerd systemen en denkpatronen te doorbreken. Ik heb nu handvatten om concreet te kijken naar mijn eigen denkbeelden en gedrag, en daar wat flexibeler mee om te gaan. Ik kijk positief terug op het coachingtraject. Ik maak  dingen bespreekbaar, ik stel mijn grenzen op een betere manier. Ik voel me weer als een vis in het water. Mijn opleiding gaat goed en ik heb het gevoel gewaardeerd te worden. Dat is fijn. Ik kan iedereen een coachingtraject aanraden. Het is ontzettend nuttig om af en toe jezelf eens met hulp van een ander beter te leren kennen.”

Ook geïnteresseerd in coaching of wil je meer informatie? Kijk dan op https://academie.mumc.nl/coaching of neem contact op met Juliette Oomes via juliette.oomes@mumc.nl of 043-3872962.

 

 

 

Sluit de enquête