Nieuwsbrief MUMC+ Academie

 In deze nieuwsbrief besteden we aandacht aan leren, ontwikkeling en groeien. Aandacht voor (nieuwe) opleidingen, e-learnings en taakondersteuningen in onze online leersystemen. Daarnaast informeren we je graag over nieuwe ontwikkelingen binnen én rondom de muren van de Maastricht UMC+ Academie. Kortom: alles over leren en opleiden.

Kennisplein

Het Kennisplein

Het Kennisplein is altijd in ontwikkeling. Regelmatig maken we nieuwe taakondersteuningen over uiteenlopende onderwerpen. Onlangs is Omgaan met mensen met een verstandelijke beperking ontwikkeld. Hierin vind je informatie over verstandelijke beperkingen en de juiste omgang en communicatie met patiënten met een verstandelijke beperking. Ook onlangs verschenen zijn:

  • COGiTATE onderzoek
  • software en werkplek
  • medische software
  • omgaan met mishandeling

Daarnaast blijven we werken aan bestaande taakondersteuningen, om ze actueel te houden en waar nodig te verbeteren. Zo is de tegel over het Kwaliteitspaspoort vernieuwd om ervoor te zorgen dat het gebruik van het paspoort duidelijker en makkelijker verloopt. Mocht je op het Kennisplein informatie tegenkomen die niet actueel is, kun je altijd onderaan een pagina een reactie plaatsen. We pakken het zo snel mogelijk op.

OOR ZON symposium

OOR ZON symposium 'Help de dokter verzuipt'

Donderdag 28 maart vindt het symposium Help de dokter verzuipt plaats. Dit symposium richt zich op de toekomst(bestendigheid) van medisch specialisten. Doelgroepen zijn: A(N)IOS, opleiders, arts onderzoekers, leerhuis managers, opleidingsadviseurs en medewerkers betrokken bij medisch opleiden. Meer informatie over het middagprogramma en inschrijven vind je hier.

Kwaliteitspaspoort

Het Kwaliteitspaspoort

In het Kwaliteitspaspoort (KPP) registreer je jouw bekwaam- en bevoegdheden. Onlangs zijn de profielen van alle verpleeg- en medische afdelingen geactualiseerd. Daarnaast is in januari ook het KPP van de leerlingverpleegkundigen gelanceerd. Heb je vragen over het gebruik, mis je onderwerpen of heb je andere vragen rondom het aantonen van je bekwaamheid; vraag het je leidinggevende en/of raadpleeg de taakondersteuning op het Kennisplein

GoodHabitz

GoodHabitz

GoodHabitz geeft je de mogelijkheid om een breed scala aan online trainingen te volgen. Bijna alle trainingen zijn nu ook geschikt voor het gebruik op mobiele apparaten. Daarnaast wordt het aanbod aan trainingen elke maand uitgebreid. Een kleine greep uit het nieuwe aanbod:

  • mindmappen
  • ieder project een succes
  • ik wil die baan
  • leren innoveren

Ben je MUMC+ medewerker en heb je nog geen GoodHabitz account? Neem dan tijdens kantooruren contact op met de Academie Zorgopleidingen via 043-3877900.

Duurzame inzetbaarheid AIOS en junior medisch specialisten

Dit projectvoorstel is onlangs goedgekeurd door de Raad van Bestuur en de OR. De centrale opleidingscommissie zal een themavergadering aan dit onderwerp wijden op 27 maart 2019. Auteurs en contactpersonen zijn: Dr. Scheltus Jan van Luijk en Prof. Dr. Walther van Mook.

Opleidingen

 Sindskort biedt de Academie Zorgopleidingen twee nieuwe, door het CZO geaccrediteerde opleidingen aan: Oncologie en Obstetrie. Wil je meer weten over Verpleegkundige Vervolgopleidingen? Neem een kijkje op de website van de MUMC+ Academie.

Opleidingscatalogus

In de Opleidingscatalogus vind je momenteel/binnenkort een aantal nieuwe opleidingen:

  • workshop notuleren op de laptop
  • demo/inloopsessie 'mijn declaratie'

Informatie en inschrijven doe je via het Opleidingsportaal.

RGS instellingsvisitatie

Om de kwaliteit van de medische vervolgopleidingen te waarborgen nemen de Raad van Bestuur, de Centrale Opleidingscommissie MUMC+ en de Academie Medische Vervolgopleidingen gezamenlijk deel aan een RGS instellingsvisitatie. Deze visitatie richt zich op de erkenning van alle medisch specialistische vervolgopleidingen binnen een instelling. De RGS moderniseert met deze wijze van visiteren het toezicht op de medisch specialistische vervolgopleidingen. De visitatie vindt plaats in 2019.

 Meld je hier aan voor de nieuwsbrief.