Om deze website te kunnen gebruiken dient u Javascript in te schakelen.

Nieuwsbrief mei 2019

Geslaagden MUMC+ Academie
In deze nieuwsbrief besteden we aandacht aan leren, ontwikkeling en groeien. Aandacht voor (nieuwe) opleidingen, e-learnings en taakondersteuningen in onze online leersystemen. Daarnaast informeren we je graag over nieuwe ontwikkelingen binnen én rondom de muren van de Maastricht UMC+ Academie. Kortom: alles over leren en opleiden.

Geslaagde studenten

Class of 2019

We staan niet altijd stil bij de tientallen verpleegkundigen die jaarlijks de stap durven te zetten naar een vervolgopleiding. Elk jaar studeren er tientallen collega's af, terwijl de combinatie van studie, baan en privé lang niet altijd een makkelijke is. Des te mooier is het eindresultaat; de erkenning van alle inzet en de nieuwe stap in een carrière. Daar nemen we ons petje voor af. Gefeliciteerd, allen!

Ben je nieuwsgierig naar verpleegkundige vervolgopleidingen, neem dan hier een kijkje.

Mantelzorgacademie

De Academie voor patiënt en mantelzorger

Vorig jaar is de Academie voor patiënt en mantelzorger opgericht. Middels workshops, instructies op maat en nieuwe technieken richt zij zich op de ondersteuning van patënten en mantelzorgers. Voor de hedendaagse patiënt is het namelijk steeds belangrijker om samen met mantelzorgers de regie te nemen over zijn/haar gezondheid. Daarnaast richt de Academie zich ook op duurzame inzetbaarheid van verpleegkundig personeel.

Wil je meer weten over de Academie en haar mogelijkheden, neem dan contact op via: aanmeldingen.mantelzorgacademie@mumc.nl

Pluslunch mei

Pluslunch 2019

Op 29 mei 2019 wordt een nieuwe Pluslunch georganiseerd van 12:00 tot 13:00 uur. Dit keer staat de lunch in het teken van ‘De mens achter de arts’. Ingrid Groot, externe trainer en coach 'Bevlogen AIOS in balans' verzorgt hierbij een presentatie. Deze lunch geldt als discipline overstijgend onderwijs voor alle artsen (niet) in opleiding en arts-onderzoekers binnen het MUMC+.

Voor meer informatie over deze en toekomstige Pluslunches kijk je hier

GoodHabitz

GoodHabitz

GoodHabitz timmert voortdurend aan de weg, zowel voor als achter de schermen. Zo is op 8 april de nieuwe trainingspagina gelanceerd met een nieuwe indeling die allerlei voordelen met zich meebrengt. Meer informatie daarover lees je hier. Daarnaast wordt het binnenkort makkelijker om in te loggen doordat je met je MUMC+ gegevens kunt inloggen. Ook het trainingsaanbod is weer flink uitgebreid, met onder andere: 

Ben je MUMC+ medewerker en heb je nog geen GoodHabitz account? Neem dan tijdens kantooruren contact op met de Academie Zorgopleidingen via 043-3877900.

Training op locatie

Trainen op locatie

Simulatieteamtrainingen staan in het teken van de opvang en de beoordeling van een patiënt. Dit gebeurt in een zo realistisch mogelijke omgeving met een geavanceerde patiëntsimulator. Voortaan is het ook mogelijk om deze trainingen op locatie uit te voeren met een mobiele simulator.

De nadruk van simulatietrainingen ligt op vaardigheden die bijdragen aan een goede samenwerking tussen professionals. Hierbij kun je denken aan verschillende onderdelen van Crisis Resource Management (CRM), zoals communicatie, leiderschap en situatieoverzicht. Zowel interdisciplinaire als multidisciplinaire samenwerking kunnen geoefend worden tijdens deze trainingen. Een goed voorbeeld is de opvang van een multitrauma patiënt op de SEH die vervolgens met spoed naar de O.K. moet.

Neem contact op via simulatie.centrum@mumc.nl voor meer informatie over simulatietrainingen. 

Wetenschapsdag

Wetenschapsdag

Woensdag 3 april 2019 organiseerden de Arts-Assistenten Vereniging (AAV) en de Centrale Opleidingscommissie Maastricht UMC+ (COCM) de jaarlijkse Wetenschapsdag. Tijdens deze dag worden AIOS en arts onderzoekers in de gelegenheid gesteld middels een posterpresentatie hun wetenschappelijk onderzoek toe te lichten. Een jury beoordeelt het geheel en er wordt €1000,- aan prijzengeld aan verbonden.

Meer informatie over de onderzoeken en prijzen van de Wetenschapsdag vind je hier.

Kennisplein

Het Kennisplein biedt sindskort weer een aantal nieuwe (taak)ondersteuningen aan die voor iedereen beschikbaar zijn:

Wist je trouwens dat we druk bezig zijn met een app versie van het Kennisplein? Deze app maakt het makkelijker om op de werkvloer direct toegang te krijgen tot alle informatie op het Kennisplein. Voor meer informatie hierover neem je contact op met bart.roost@mumc.nl

Opleidingscatalogus

In de Opleidingscatalogus vind je momenteel/binnenkort een aantal nieuwe opleidingen:

Wil je de nieuwsbrief voortaan automatisch ontvangen? Meld je dan hier aan.

Sluit de enquête