A(N)IOS in MUMC+

Pak je eerste certificaat als arts-assistent!

AIOS introductie

 

 

 

 

Het VUmc-kernteam In VIVO heeft in samenwerking met de directie Onderwijs en Opleidingen van het UMC Utrecht en met steun van het KNMG-project MMV de website www.aiosintroductie.nl ontwikkeld, met een gratis e-learning module van twee uur voor de nieuwe arts-assistenten.

Deze e-learning module is ontwikkeld om iedere AIOS, liefst aan het begin van zijn/haar opleiding, te kunnen informeren over de competentiegerichte aios-opleiding.
Maar behalve voor aios kan de module ook nuttig en informatief zijn voor opleiders en overige geïnteresseerden. De module is in principe voor iedereen vrij toegankelijk.

Welke onderwerpen komen er in 'AIOS-introductie' aan bod?
In de e-learning module worden de volgende 12 thema's behandeld:

 1. Inleiding
 2. Competentiegericht opleiden
 3. Planning van de opleiding
 4. Portfolio
 5. KPB's
 6. CAT's
 7. OSATS
 8. Multi Source Feedback
 9. Simulatie
 10. Bekwaamverklaringen
 11. Feedback
 12. Kwaliteit van opleiden

Ieder thema is opgebouwd uit tekst, waaraan plaatjes, foto's, filmpjes, voorbeeldformulieren, links, wetenschappelijke artikelen, etc. kunnen zijn toegevoegd. Een thema wordt afgesloten met twee vragen over het onderwerp/thema.
De e-learning bestaat uit 12 thema's. Wij raden u aan de thema's in de aangeboden volgorde te doorlopen, maar in principe kunt u de thema's in iedere gewenste volgorde doorlopen.
Het doorlopen van de module kan op ieder gewenst moment worden begonnen of onderbroken en later weer opgepakt en kost gemiddeld ongeveer twee uur.