Verpleegkundige beroepsopleidingen

Een beroep met toekomst

Als verpleegkundige heb je straks goede kansen op de arbeidsmarkt. Maar dan moet je natuurlijk wel eerst je diploma halen! Het Maastricht UMC+ biedt verpleegkundige opleidingen op MBO- en HBO-niveau. Wie zijn HBO opleiding heeft afgerond krijgt de titel bachelor. Met die titel heb je het recht om door te stromen naar een masteropleiding  aan een hogeschool of universiteit. Klik hier voor het actueel aanbod van Master opleidingen binnen het Maastricht UMC+.

Zodra je het diploma verpleegkundige hebt behaald, kun je je specialiseren in diverse richtingen en een verpleegkundige vervolgopleiding volgen. Na een vervolgopleiding kun je bijvoorbeeld gaan werken als intensive care verpleegkundige, ambulance- of kinderverpleegkundige, maar ook in een leidinggevende functies zoals afdelingshoofd, zijn mogelijk. Klik hier voor de mogelijkheden binnen het Maastricht UMC+.

Klik hier voor de brochure verpleegkundig beroepsonderwijs.

De verpleegkundige opleidingen worden gefaciliteerd door de Academie Zorgopleidingen,
de Academie Zorgopleidingen heeft drie belangrijke taken:

  • Het mogelijk maken en begeleiden van de praktijkcomponent van verschillende beroepsopleidingen. Bijvoorbeeld bij opleidingen tot mbo en hbo-verpleegkundige.
  • Het verzorgen van CZO-erkende verpleegkundige vervolgopleidingen en het aanbieden van bij- en nascholingsprogramma’s voor zorgprofessionals in de OOR ZON- regio. Denk bijvoorbeeld aan de opleiding tot IC-verpleegkundige. Er zijn scholingsprogramma’s specifiek gericht op Maastricht UMC+-personeel, zoals het intercollegiaal toetsen. Maar er zijn ook programma’s gericht op bijvoorbeeld intensive-care verpleegkundigen in de verschillende ziekenhuizen.
  • Het mogelijk maken en verzorgen van het centrale (digitale) loket voor alle medewerkers van het azM. Het hart van dit centrale loket is het digitale opleidingsportaal en het kennisplein. Hier vinden medewerkers het complete opleidingsaanbod dat loopt van zorg en management tot en met ICT en taaltrainingen. Tevens biedt het digitale opleidingsportaal rechtstreeks toegang tot e-learnings en performance support (ondersteuning bij het gebruik van apparatuur, hulpmiddelen en software). Mede door invoering van het convenant medische technologie ontstaat binnen de Maastricht UMC+ Academie een nieuwe afdeling, die zich specifiek gaat bezig houden met het ontwikkelen, organiseren en aanbieden van trainingen en performance support gericht op de verschillende aspecten van het convenant: hulpmiddelen, medische apparatuur en software.
Sluit de enquête