Om deze website te kunnen gebruiken dient u Javascript in te schakelen.
Maastricht UMC+

VVO-SCOPE PORTAAL

Academie Zorgopleidingen

Welkom bij de Academie Zorgopleidingen van de Maastricht UMC+ Academie. Samen met onze regiopartners vormen wij het expertisecentrum voor de gespecialiseerd verpleegkundige in Zuid-Oost Nederland. Via dit VVO-SCOPE portaal heb je als (oud) deelnemer aan een van onze verpleegkundige vervolgopleidingen (VVO) of SCOPE-programma's toegang tot je digitale leeromgeving. Ben je nog geen deelnemer, neem dan eens een kijkje in ons aanbod. 

De Academie Zorgopleidingen beschikt voor de gespecialiseerd verpleegkundige in Zuid-Oost Nederland over een groot aanbod aan kennis, logisch samengebracht in leertaken. Vanuit dit aanbod stellen wij voor jou uitdagende leerpaden samen. Een leerpad kan een CZO-erkende verpleegkundige vervolgopleiding zijn. Maar ook een gestructureerde bij- en nascholing met accreditatiepunten voor in je beroepsregister. Dit kan individueel of voor een multidisciplinair team van zorgprofessionals. Zo'n bij- en nascholing noemen we dan een SCOPE. Om het aanbod van leertaken, leerpaden en andere arrangementen overzichtelijk te houden, werken we met drie clusters: acuut, moeder & kind en chronisch. 

Wij besteden in de begeleiding tijdens je reis over het leerpad heel veel aandacht aan het kunnen toepassen van al je kennis en vaardigheden in de dagelijkse praktijk. Hiertoe hebben we een werkplekgericht curriculum ontwikkeld, dit noemen we de aanpak klinisch redeneren. In al onze opleidingen en programma's maak je kennis met deze aanpak. Op de website van de Maastricht UMC+ Academie is meer informatie te vinden.