Landelijke opschaling Academie voor patiënt en mantelzorger

Eerste scholing landelijke opschaling APM

Met veel genoegen delen we dat we van start zijn gegaan met de landelijke opschaling van de Academie voor Patiënt en Mantelzorger (APM). In eerste instantie door het aanbieden van een 2-daagse opleiding. De eerste editie die afgelopen week plaatsvond in Maastricht is succesvol verlopen en positief beoordeeld door de deelnemers.

In de APM van het MUMC+ worden trainingen aangeboden waardoor patiënten eerder ontslagen kunnen worden uit het ziekenhuis en/of geen (thuis)zorg meer nodig hebben. Denk hierbij aan zelf ogen druppelen, steunkousen aantrekken, maar ook trainingen in het gebruik van e-Health applicaties. In de afgelopen jaren is de APM verder ontwikkeld.

In de 2-daagse opleiding leggen we uit hoe een vergelijkbaar trainingscentrum in jouw regio gestart of doorontwikkeld kan worden. Hierdoor doe je relevante kennis op die je helpt om snel een impactvolle APM in je eigen regio te realiseren. De opleiding is bedoeld voor projectleiders van ziekenhuizen en VVT-organisaties. Het MUMC+ wil graag bijdragen aan de opschaling van de APM in Nederland. Gelet hierop bieden we deze opleiding nu aan in pilotvorm en we willen deelnemende organisaties ook na het volgen van de training begeleiden bij de opzet van een APM in hun regio.

Inschrijven voor de 2-daagse opleidingen in Maastricht in januari en maart 2024 is nog mogelijk en doe je hier. Er zullen maximaal 12 deelnemers of (6 duo's) per sessie kunnen deelnemen. Meld je daarom snel aan.

Sluit de enquête