Technische Zorgopleidingen

Welke Technische zorgopleidingen kun je in het Maastricht UMC+ doen?
De Maastricht UMC+ Academie verzorgt in samenwerking met Zuyd Hogeschool, Fontys Hogescholen en het verpleegkundig en medisch ondersteunend personeel van het Maastricht UMC+ de volgende Technische zorgopleidingen:

 • HBO V-T (Operatieassistent en Anesthesiemedewerker)
 • MBRT (Radiodiagnotisch laborant)

Als operatieassistent, anesthesiemedewerker of radiodiagnostisch laborant in opleiding werk en leer je in de dynamische omgeving van een universitair medisch centrum dat ook de functie vervult van een algemeen ziekenhuis. Gedurende je opleiding word je begeleid door professionals op het gebied van zorg en leren. Tijdens de stage/beroepspraktijkvorming word je begeleid door verpleegkundigen, werkbegeleiders en praktijkcoördinatoren/ praktijkdocenten.

MBRT staat voor Medisch Beeldvormende en Radiotherapeutische Technieken. MBRT'ers zijn flexibel ingestelde mensen die zowel feeling hebben met patiëntenzorg als met techniek. De anatomie, pathologie en fysiologie worden met state-of-the-artapparatuur onderzocht. Als MBRT'er word je geacht om zowel solistisch als in een multidisciplinair team te kunnen werken.
De Maastricht UMC+ Academie biedt een Duaal-opleiding tot MBRT'er. Dat houdt in dat je werkt én een opleiding volgt. In nauwe samenwerking met de MBRT-opleiding van Fontys Hogescholen in Eindhoven word je zowel theoretisch als praktisch opgeleid in de vakgebieden Radiologie, Nucleaire Geneeskunde, Echografie en Radiotherapie. Het praktisch onderwijs richt zich binnen het Maastricht UMC+ met name op de Radiologie en Nucleaire Geneeskunde.

Meer weten of solliciteren?
Actuele informatie vind je op onze website, maar bijvoorbeeld ook op www.zorgnetlimburg.nl. Ben je geïnteresseerd in de Duaal-opleiding waar je werken en opleiding combineert, solliciteer dan via onze website: http://www.werkenbijmumc.nl/vacatures
Voor inhoudelijke informatie met betrekking tot de praktijkopleiding kun je contact opnemen met het secretariaat van de Academie Zorgopleidingen: T 043-387 2100 (keuze 1) of E academie.zorgopleidingen@mumc.nl.

 • Voor praktische informatie over Operatieassistent en Anesthesiemedewerker kun je terecht bij:
  Maud Smeets en Edith Claessens, praktijkcoördinatoren Chirurgie en Anesthesie.
  T 043 387 77 21 of sein 6533 / E pco.coa@mumc.nl
 • Voor praktische informatie over Radiologie, bijvoorbeeld om te werken als MBRT’er kun je terecht bij:
  René Pluijmakers, praktijkcoördinator afdeling Radiologie
  T 043 387 49 10 / E r.pluymakers@mumc.nl
 • Voor praktische informatie over Nucleaire Geneeskunde, bijvoorbeeld om te werken als MBRT’er kun je terecht bij :
  Mariëlle Visser, praktijkcoördinator afdeling Nucleaire Geneeskunde
  T 043-387 47 46 / E m.visser@mumc.nl
Sluit de enquête