Duurzame inzetbaarheid
Duurzame inzetbaarheid banner

Het is belangrijk dat iedereen in het MUMC+ gezond, met plezier en productief zijn werk kan doen.

Veel ballen in de lucht?
Als medisch specialist (in opleiding) moeten er veel ballen in de lucht worden gehouden. Maar wat als de ballen vallen? De werkdruk onder zorgprofessionals is de afgelopen jaren fors toegenomen. Een groot aantal zorgverleners, waaronder arts assistenten in opleiding (AIOS), voelen zich steeds meer overbelast. Deze overbelasting kan zich op termijn vertalen naar burn-out en depressie. En dit heeft negatieve gevolgen voor de patiëntveiligheid en de duurzame inzetbaarheid. Naast overbelasting kunnen ook factoren binnen de organisatie een rol spelen bij verminderde duurzame inzetbaarheid en bevlogenheid. Het voorkomen van uitval, het weerbaarder maken en het daarmee vergroten van de duurzame inzetbaarheid staat bij ons centraal.

Wat bieden wij?
Wij bieden AIOS en juniorspecialisten van het Maastricht UMC+ diverse hulpmiddelen om de weerbaarheid, veerkracht en duurzame inzetbaarheid te vergroten en daarmee burn-out kenmerken (zoals uitputting, cynisme en vermindere efficiëntie) te reduceren. Wij leveren daarbij maatwerk: wat is voor jou of voor de opleiding in die specifieke omstandigheden het beste? Zo bieden wij onder andere individuele coaching, en intervisie en trainingen voor opleidingsgroepen aan.

Contact?
Heb je interesse om deel te nemen aan een van de initiatieven (bijvoorbeeld individuele coaching) of om een initiatief voor de opleiding op te zetten (zoals intervisie of training), dan staan wij voor je klaar!

 Namens het project team Duurzame inzetbaarheid:
Juliette Oomes, Scheltus van Luijk en Kim van de Kant, Academie MUMC+

Sluit de enquête