Om deze website te kunnen gebruiken dient u Javascript in te schakelen.

Aanbod

Duurzame inzetbaarheid

coaching

Individuele coaching
In veiligheid met een deskundige eerlijk en oprecht naar jezelf kijken, flexibeler worden in je eigen perspectieven. Daarmee meer (handelings)mogelijkheden krijgen én jezelf waarderen. Voorbeelden van vragen die gesteld worden: ik vind het lastig om nee te zeggen, ik wil grenzen beter aangeven, ik moet keuzes maken, en nu....? Ik wil zorgen voor een goede balans tussen werk en privé. Dan kan individuele coaching helpen.

Inschrijven van coaching kan via het opleidingsportaal en via de academie website.

intervisie

Intervisie
AOIS en jonge specialisten krijgen (meer) zicht op eigen patronen en kwetsbaarheden. Ze ondervinden dat het mogelijk is meer op gemak te zijn met hun ongemak en daardoor nog betere dokters te worden. Een dokter die goed voor zichzelf zorgt en daarmee ook een goede dokter is voor zijn patiënten. Persoonlijke ontwikkeling en dagelijkse, werk gerelateerde problemen worden in een veilige setting besproken. Onder leiding van twee begeleiders vinden, na een individueel intakegesprek, zeven groepsbijeenkomsten plaats waar persoonlijke effectiviteit, individuele ervaringen, stressmanagement en casuïstiek aan de orde komt. Intervisie kan ook gewoon prettig zijn: ‘Het is een plek waar je niet hoeft te presteren, jezelf kunt zijn en waarbij je weet dat alles wat besproken wordt, vertrouwelijk zal worden behandeld. Je leert van anderen en vindt (h)erkenning’. Maatwerk voor vakgroepen is mogelijk.

Neem voor meer informatie contact op met Kim van de Kant (kim.vande.kant@mumc.nl), of via bovenstaande contact gegevens.

mindfulness

Mindfulness Training
Ben je toe aan een betere werk-privé balans? Of wil je je grenzen beter bewaken? Wil je onderzoeken hoe je de stress in je leven kunt verminderen? Ben je een piekeraar en wil je dat veranderen? Of heb je last van je perfectionisme? Heb je het gevoel geleefd te worden en wil je meer genieten?

Door mindfulness leer je patronen in je leven herkennen. Je leert een pas op de plaats te maken en te observeren wat er gebeurt. Dit bied je de mogelijkheid om op een andere manier naar jezelf en naar de wereld om je heen te kijken, vanuit een milde en vriendelijke houding. Mindfulness gaat over het volledig bewust zijn van de huidige ervaring. 
Mindfulness training bestaat inmiddels 35 jaar en is wetenschappelijk effectief bewezen. Na het volgen van een mindfulness training heb je meer mentale veerkracht en kun je beter omgaan met stress. Mentaal veerkrachtige dokters hebben meer werkplezier, minder last van stress en leveren betere kwaliteit van zorg.

We bieden verschillende mindfulness trainingen aan:

  • Een introductie mindfulness training: in zes wekelijkse bijeenkomsten van een uur, maak je een start met mindfulness.
  • De standaard mindfulness training: MBSR. Deze training bestaat uit acht wekelijkse bijeenkomsten van 2,5 uur. Er is meer tijd voor oefeningen en verdieping.

In beide trainingen gaat het om ervaringsgericht leren, dus niet zozeer om de theorie. Je doet meditatie en bewegingsoefeningen. Belangrijk is ook om dagelijks thuis te oefenen. Dit vergroot het effect van de training.

Een mindfulness training kan gevolgd worden in het kader van Discipline Overstijgend Onderwijs. Daarnaast worden er ook regelmatig workshops mindfulness aangeboden.

Neem voor meer informatie contact op met Hélène Driessen-Hulshof (helene.hulshof@mumc.nl ) of met Lou Steens (lou.steens@mumc.nl).

trainingen

Trainingen
Het is ook mogelijk trainingen volgen, bijvoorbeeld met het oog op het voorkomen van burn-outs. Wat zijn de symptomen? Hoe herken je ze? Bij jezelf, bij collega’s? Wat kun je doen? Maar wij bieden ook trainingen aan op het vlak van cultuurinterventies: welke cultuur heerst er op onze afdeling? Hoe kunnen we die bijsturen als dat nodig mocht zijn? Bij elke training gaat het steeds om maatwerk: wat is de specifieke behoefte?

Neem voor meer informatie contact op met Kim van de Kant (kim.vande.kant@mumc.nl), of via bovenstaande contact gegevens.

vertrouwenspersoon

Vertrouwenspersoon AIOS
Naast algemene vertrouwenspersonen kent het MUMC+ ook een vertrouwenspersoon speciaal voor AIOS. Het is een onafhankelijk persoon waarmee vertrouwelijk over je opleidingssituatie gesproken kan worden.

Voor meer informatie klik hier

Dagelijkse online meditatie
Een virtuele plek waar kalmte en rust is.

Vanuit de MUMC+ Academie is er, in het kader van duurzame inzetbaarheid, een mooi aanbod: elke dag kun je dagelijks een half uur online live mediteren, van 20:30-21:00 uur. Laat je inspireren door de ervaren meditatie begeleiders vanuit Compassionate Care & Mindful Medicine. We hopen je hiermee te ondersteunen bij het vinden van rust en kalmte. En zo bij te dragen aan jouw vitaliteit en veerkracht.

Wanneer?
dagelijks, ook in het weekend, van 20:30 – 21:00 uur.

Hoe doe ik mee?
Je schrijft je individueel in  via https://ccmm.care/index.php/organisaties_icc/ met de volgende MUMC+ kortingscode: MUMC Hiermee kun je een jaar lang kosteloos deelnemen aan de Compassie Community.

Klik hier voor de poster.

Heb je nog vragen over meditaties of mindfulness, stuur een mail naar mindfulness@mumc.nl.

BFC CCM Poster
Sluit de enquête