Om deze website te kunnen gebruiken dient u Javascript in te schakelen.

Rust vinden te midden van een druk bestaan

Waarom een mindfulness training?
Omdat je vanuit compassie en met plezier je werk wilt blijven doen, in een goede balans met je privé leven . Je wilt mentaal veerkrachtig worden of blijven.

Wat leer je tijdens een mindfulness training?
Je leert bewust aanwezig te zijn en minder vanuit de automatische piloot te leven. Vriendelijkheid naar jezelf en niet oordelen zijn belangrijke pijlers. Je leert grenzen herkennen en wijs te reageren in stressvolle situaties. Mindfulness is bewust aandacht geven aan het huidige moment, zonder oordeel, vanuit een vriendelijke en accepterende houding.

Hoe ziet een mindfulness training eruit?
In wekelijkse bijeenkomsten (6 of 8) gaan we aan de slag met een combinatie met meditatie oefeningen, bewegingsoefeningen en oefeningen uit de cognitieve gedragstherapie. Je krijgt oefeningen mee voor thuis en op het werk.

Zweverig?
Nee, mindfulness is niet zweverig, ook al zitten we soms tijdens de oefening met onze ogen dicht. De 8 weekse mindfulness training is goed onderbouwd en wetenschappelijk onderzocht.

Zie hieronder het aanbod voor AIOS en medisch specialisten.

Mindfulness

8 weekse mindfulness training voor AIOS, verpleegkundigen en stafleden

Ontwikkel mentale veerkracht en meer innerlijke rust.

Een mindfulness training is effectief voor het leren omgaan met stress en het verbeteren van de mentale gezondheid. Na het volgen van een  mindfulness training ervaar je meer tevredenheid met het werk en meer werkplezier. 

Mindfulness training = Aandacht trainen

Tijdens deze wetenschappelijk onderzochte 8 weekse mindfulness training leer je om meer met de aandacht in het hier en nu te zijn. En om zonder oordeel en vanuit een vriendelijke houding te kijken naar wat er is.

Hoe ziet een mindfulness training eruit?

De training bestaat uit 8 wekelijkse bijeenkomsten van 2,5 uur.  Tijdens de training komen verschillende thema’s aan bod en daarnaast gaan we oefenen. Je krijgt oefeningen mee voor thuis en op het werk. Dit vraagt ongeveer 30 min per dag.

Omdat de training dus niet zozeer om kennis overdracht gaat, maar om ervaringsgericht leren, is de training ook uitstekend te doen na een drukke werkdag.  Deelnemers ervaren de training als ontspannend en rustgevend, een moment om naar uit te kijken in de week.

Praktisch: Het is belangrijk om alle bijeenkomsten te volgen, zeker de eerste en de laatste.  Als je meer dan 1 bijeenkomst niet kunt, is het beter de training op een later moment te volgen. Deze training is toegankelijk voor zowel AIOS, stafleden als verpleegkundigen. Max 12 deelnemers.

Start:        donderdag 15 september 2022 van 19.30 – 21.30 uur.
data:         15 - 22 - 29 sept, 6 - 13 - 20 okt, 3 - 10 november 2022
Locatie:    Loreto klooster in Simpelveld, een prachtige locatie!
Inschrijven vóór 1 september 2022 via de OOR ZON website.

Meer lezen over mindfulness? Klik hier voor het visie document Maastrichts Universitair Centrum voor Mindfulness.

Sluit de enquête