Medische Vervolgopleidingen

OOR ZON

Ben je afgestudeerd in de geneeskunde en wil je verder specialiseren? De Onderwijs en Opleidingsregio Zuid Oost Nederland (OOR ZON) bied je een uitgebreid aanbod aan erkende medische vervolgopleidingen. In de smalle maar natuurrijke regio van Nederland, met Duitsland en België als naaste buur, is het heerlijk wonen en werken en ervaar je de grootste dichtheid aan opleidingsmogelijkheden. Dat onderscheidt ons en maakt de OOR ZON uniek. Door onze krachten te bundelen met de 12 partnerziekenhuizen binnen de OOR ZON, biedt het Maastricht UMC+ -als streekziekenhuis en UMC- een grote diversiteit aan patiëntenzorg en top-referente zorg, waardoor wij garant kunnen staan voor een hoge kwaliteit aan opleidingsmogelijkheden.

Logo OOR ZON

Een medisch specialist is van vele markten thuis. Naast kennis van en vaardigheid in het medisch domein, is samenwerken in multidisciplinaire teams of communicatie met de patiënt belangrijk om een goede dokter te zijn. Pas als je als AIOS dit brede palet aan kennis, vaardigheden en houdingsaspecten hebt eigengemaakt, kun je laten zien dat je bekwaam bent om de relevante beroepsvaardigheden zelfstandig uit te voeren.

Jouw opleiding kan starten in MUMC+ maar ook in een ander partnerziekenhuis van de OOR ZON. Deze afspraken zijn gemaakt in het lokale of regionale opleidingsplan van het door jou gekozen medisch specialisme. Meer informatie hierover kun je terugvinden op www.oorzon.nl/medische-vervolgopleidingen

Overzicht medische vervolgopleidingen MUMC+

Anesthesiologie

Cardiologie

Cardio-Thoracale Chirurgie

Dermatologie

Interne Geneeskunde

Keel-Neus-Oorheelkunde

Kindergeneeskunde

Klinische Chemie (Centraal Diagnostisch Laboratorium)

Klinische Fysica Algemeen

Klinische Fysica Audiologie

Klinische Fysica Radiologie

Klinische Genetica

Longgeneeskunde en Tuberculose

Maag-darm-leverziekten

Medische Microbiologie

Mond- en Kaakchirurgie

Neurochirurgie

Neurologie

Nucleaire Geneeskunde

Obstetrie en Gynaecologie

Oogheelkunde

Orthopedie

Pathologie

Plastische Chirurgie

Psychiatrie

Radiologie

Radiotherapie

Reumatologie

Revalidatiegeneeskunde

Spoedeisende Geneeskunde

Urologie

Ziekenhuisfarmacie